Mediplast A/S | Marielundvej 46E | DK-2730 Herlev | T +45 4344 4000 | F +45 4344 4005
Home
Produkter
Om os...
Kontakt
Søg

 Tilbage  25. februar 2010

Nyt fra Mediplast ncnielsen A/S 

 viden gør en forskel  Nyheder fra Mediplast ncnielsen A/S februar 2010

Foråret er på vej!

 

Vinteren 2010 er ifølge kalenderen snart forbi og vil helt sikkert gå over i historien som en af de værste i mange år. Snemængderne og glatte veje har givetvis ført til ekstra opgaver på landets sygehuse.


Var vinteren bare den største udfordring for vort sygehusvæsen, så var det til at se en ende på, men sådan er det som bekendt ikke.


2010 er startet med massivt fokus på budgetter og budgetoverskridelser. Debatten har mange vinkler, men sikkert er det, at personalet på landets sygehuse og i sidste ende patienterne bliver de store tabere.


Finanskrisen er stadig over os og hjælper næppe til med ekstra bevillinger, og det er vel vanskeligt at tro at nedskæringer ikke skulle føre til længere ventelister og dårlige service til patienterne.
 

Resultatet kan blive, at endnu flere danskere tegner private forsikringer, så de er sikret hurtig behandling. Et forståeligt valg men måske også vejen til at ligebehandlingsprincippet undergraves, og resultatet kan blive en opdeling i A og B hold og brugerbetaling ind ad bagvejen.

 

Hos Mediplast ncnielsen A/S ønsker vi et effektivt og topmoderne sygehusvæsen, der sikrer alle lige ret til den bedste behandling uden hensyn til individuel økonomisk formåen.
 

Venlig hilsen
Keld Holm Sørensen
Salgs- og marketingdirektør

 

 

Ensomme instrumenter
 

Udviklingen indenfor kirurgi og området forundersøgelser har ført til længere og tyndere fleregangs rørformede hule instrumenter.  Samtidig opererer vi i Danmark med instrumentrenhedskriteriet ”visuelt rent”. 

 

På billedet til venstre kan du se, hvor svært det er at se fra 0,1µg - 10µg blod. Det går an på synlige instrumentoverflader at se ned til 1µg blod. Ved 0,1µg blod er det let at forveksle pletten med indtørret vand.

 

I dagligdagen sætter vi vores lid til de maskiner og den håndkraft, vi anvender, og det kniber stadigvæk med at få nogle brugbare instrumentrengøringsvejledninger, i henhold til EN17644 og danske rengøringsprocedurer, fra instrumentleverandørerne.

 

Med valideringer sætter vi fokus på, om de processer og det udstyr, vi anvender til instrumentrengøring, lever op til kravene på området. De fleste tests der anvendes under valideringerne kan praktisk ikke anvendes i dagligdagen. Derfor holder vi stadig fast i den visuelle kontrolmetode – vi ser på det resultat som processer og udstyr har skabt.

 

Findes der alternative metoder til at kontrollerer visuelt om instrumenterne er renset indvendigt for blod og proteinstoffer?

 

Om få uger lancerer vi på hjemmesiden en ny og letanvendelig proteintest til kr. 24,75/stk. Navnet er Pyromol Proteintest.


Testen måler ned til 1µg protein og kan aflæses direkte efter 10 minutter ved stuetemperatur. Opbevaring skal ske ved stuetemperatur.

 

Mediplast ncnielsen A/S har allerede lanceret en blodresttest, der kan måle ned til 0,1µg blod og kan aflæses ved stuetemperatur efter 30 sekunder. Med denne test bliver det også let at differentiere mellem rust og blodrester. Navnet er Hemocheck, som du kan læse mere om på www.mediplast.dk.

 

Begge tests kan anvendes sammen med TOSI Endoswab. Denne swab lanceres sammen med Pyromoltesten og gør det muligt at teste for blod og protein i instrumenter, der er op til 2,55m lange.

 

Produktchef Infektionskontrol, Dorthe Andresen DAD@ncnielsen.dk

 

 

Mediplast sekretsugesæt

 

Mediplast producerer lukkede sekretsugesæt til kontaktløs opsamling af sekret primært i luftveje og øret.  Vi tilbyder også PVC-frie produkter.

 

På vores hjemmeside kan du læse mere om sekretsugesæt.

Produktchef Infektionskontrol, Dorthe Andresen DAD@ncnielsen.dk

 

 

 

Farvel og tak til ECC serien og goddag til en hel VIO familie

 

Så er tiden kommet til at sige helt farvel til ICC serien. Produktionen stopper nu også helt på de to sidste apparater, ICC 80 & ICC 50. Det har været en fornøjelse at være distributør på ICC serien, der har levet op til ERBEs krav om kvalitet  og driftsikkerhed. Det er nu derfor ikke længere muligt at bestille ICC 50 og ICC 80, afløseren til disse produkter er ”VIO 100C”.
 

 

Hvad står VIO 100C for? "100" betyder, at den max. leverer 100 watt, og "C" betyder, at den er ”compact”, dvs. lille og let håndterbar.

 

”VIO familien” er nu komplet med VIO 300D, VIO 200S og nu VIO 100C. 
 

Se mere på vores hjemmeside www.mediplast.dk

 

Produktchef el-kirurgi Mette Strüwing, MST@ncnielsen.dk

 

APC 300 udgår til fordel for APC 2

 

APC 300 (argonbeamer til ICC serien) udgår også, og 1. april 2010 vil være sidste dag for bestilling af APC 300, der bliver afløst af APC 2 (argon beamer til VIO serien).


APC 2 har lige som sin forgænger programmet ”forced APC”, desuden har den ”pulsed APC” og ”precise APC”. De to nye programmer giver mulighed for at variere argon beamingen endnu mere, hvilket betyder flexibilitet og frihed for lægen i at tilpasse behandlingen til den enkelte patient.

 

APC ”klikkes” sammen med VIO 300D eller VIO 200S og sidder som et selvstændigt modul under el-kirurgi apparatet.

 

Produktchef el-kirurgi Mette Strüwing, MST@ncnielsen.dk

ERBE har også udstyr til Cryo-teknik

 

ERBE er kendt for el-kirurgi, men kan også tilbyde Cryo - fryseteknik. Cryo kan bl.a. anvendes til retina operationer. Der findes forskellige flergangs prober med og uden temperaturkontrol.

 

ERBE Cryo kan tilbyde:

  • Øjeblikkelig temperaur efter ønske

  • Flexibel og let håndtérbar gasslange

  • Nem betjening

 

I er velkomne til at kontakte undertegnede for mere information.

 

Produktchef el-kirurgi Mette Strüwing, MST@ncnielsen.dk 

 

Kursus for superbrugere til VIO 300 D - også til september 2010

 

Mediplast ncnielsen A/S afholder heldagskursus for superbrugere til VIO 300D torsdag den 18. marts 2010. Der har været så stor interesse for kurset, at vi allerede nu har fastsat næste dato for superbruger kurset til

 

torsdag den 2. september 2010.

  

Kurset indeholder både viden om el-kirurgi, sikkerhed, programmering og tips og gode råd. Der vil være undervisning for alle i plenum, arbejdsopgaver i grupper, og desuden vil der være erfaringsudvekslingsteams, hvor deltagerne bliver inddelt efter specialer for at kunne diskutere specifikke emner og problemstillinger.

 

Kurset er for sygeplejersker i hele landet og bliver afholdt i vores lokaler i Rødovre.

 

Alle de afdelinger, der arbejder med ERBEs VIO 300D, bør have mindst én superbruger pr. speciale. Superbrugeren kan være vidensformidler, programmere og være kontaktperson til os.

 

Se mere om superbruger kurset her, hvor du også tilmelder dig!

 

Produktchef el-kirurgi Mette Strüwing, MST@ncnielsen.dk

 

Sygeplejedage 16. - 17. marts 2010 

 

Vi har stadig ledige pladser på vores sygeplejedage i "Infektionskontrol og sikkerhed på operationsgangen".

 

Her vil vi forøge din kompetence i sikkerhed og kvalitet inden for udvalgte emner, der vedrører infektionskontrol og sikkerhed på operationsgangen.

 

Sygeplejedagene er forbeholdt operationssygeplejersker på alle slags operations-gange.

 

Læs mere om sygeplejedage her, hvor du også tilmelder dig.

 

Vi håber at se dig til 2 dage med viden!
 

Kommende udstillinger

 

Mediplast ncnielsen A/S er at finde på en række udstillinger i foråret og forsommeren.

 

Mød os her:

  • Nordiatrans udstilling 12. - 13. marts
  • Dansk Mikrokirurgisk Selskabs årsmøde 25. - 26. marts
  • FSAIO landskursus 13. - 15. april
  • Neurokirurgisk årsmøde 27. - 30. maj
  • Dansk Kirurgisk Selskabs årsmøde 2. - 4. juni
  • 41. nordic gastroenteroly congress 8. - 11. juni
  • Medicoteknisk landsmøde 21. - 23. september

 

Hvis du i fremtiden ikke ønsker at modtage vores nyhedsbrev, skal

du blot afmelde det her.

 

Du kan til enhver tid tilmelde dig nyhedsbrevet igen her.

 

Telefon 43 44 40 00  

  Tilbage

   


Mediplast International
Mediplast Sverige
Mediplast Norge
Mediplast Finland
Mediplast GmBH
Mediplast BeNeLux BVMediplast A/S | Marielundvej 46E | DK-2730 Herlev | T +45 4344 4000 | F +45 4344 4005