Mediplast A/S | Marielundvej 46E | DK-2730 Herlev | T +45 4344 4000 | F +45 4344 4005
Home
Produkter
Om os...
Kontakt
Søg

 Tilbage  15. april 2011

Nyt fra Mediplast ncnielsen A/S 

 viden gør en forskel  Nyheder fra Mediplast ncnielsen A/S APRIL 2011 

Kære læsere,


Vinteren blev lang og kold, og foråret var længe om at bide sig fast. Men nu er vi der, og kan glæde os over at den lyse tid er foran os.

 

Hos Mediplast ncnielsen har vi brugt vinteren til at finde mange spændende nyheder, og vi er glade for at kunne præsentere jer for et udsnit her.

 

Den største nyhed er måske, at vort moderfirma har købt den Norske virksomhed Innova, og hermed har vi fået udvidet vort sortiment indenfor hjerte-/thorax-området med nogle meget spændende og innovative produkter.

 

Det ligger i vores strategi for virksomheden, at vi skal vokse endnu mere inden dette område og vi udvider derfor vores gruppe af Produktspecialister med endnu en person.

 

Vi stopper ikke her, og hen over året vil vi komme med flere nyheder i vort sortiment, og der vil komme invitationer til vores forskellige kursus tilbud.
 

Keld Holm Sørensen

Salgs- og marketingdirektør 

 

 

Ny leverandør!

 

Som enedistributør kan Mediplast nu tilbyde Medlines afdækninger og sterile operationskitler i Sverige, Norge, Danmark og Finland!


Medline er en af de største virksomheder i USA, som fremstiller og sælger produkter til patientpleje på sygehuse og plejehjem.

 

Sterile operationskitler
Vidste du, at det grundlæggende formål med at anvende en operationskittel er at forhindre hospitalerhvervede infektioner? Der er direktiver og standarder som regulerer, hvordan kitlen skal udformes. For at kunne garantere den rette beskyttelse er alle Medlines kitler grundigt testet. Sammen med operationspersonalet er der udarbejdet en bred vifte af kitler i forskellige niveauer af beskyttelse, materialer og størrelser.

 

Vi kan nu tilbyde sterile operationkitler i 5 størrelser, 4 forskellige materialer og 3 forskellige modeller.  

 • AURORA: Vores mest eksklusive materiale, patenteret og med de bedste barriereegenskaber. Den føles som silke og har meget gode åndbare egenskaber.
   
 • ECLIPSE: Et Spunlace/cellulose baseret materiale som er blød og føles som bomuld. Et stærkt materiale som er åndbart.
   
 • SMS 43g: En mere stabil variant af den SMS, der har fremragende barriereegenskaber, men som er meget smidig, så den lettere tilpasser sig kroppen.
   
 • SMS 35g: En blød og tynd SMS, stadig med gode barriereegenskaber, men som føles luftig og behagelig mod kroppen.

Alle kitler har lange velcrolukninger i halsen, lige afskårede ærmer med elastisk manchet i blødt polyester.

De har en generøs bredde og er ekstra rummelige over bryst og skuldre.

 

 

 

                                                                         
Lilla eller blå? Nemt at finde den rigtige kittel til den rigtige lejlighed

Alle Medline kitler har en farvekode, der hjælper dig i dit valg af den rigtige kittel. Farven angiver graden af beskyttelsen mod den væskegennemtrængelighed, kitlen har. Farvekoden findes på emballagen og på halsen. Den lilla markering viser, at kitlen er egnet til operationer i op til 2 timer med normal eller lille mængde væske. Disse kitler er testet i henhold til EN13795 som er kravet til "standard performance". Stilles der højere krav, dvs. ved længerevarende og mere våde operationer, vælges den blå kittel, som lever op til kravene til "high performance”.

 

Afdækninger

Vi kan tilbyde et stort sortiment af afdækninger til alle typer operationer. Alle Medlines afdækninger er testet og godkendt efter standarden EN13795.
 
Afdækningerne findes i tre forskellige materialer, SMS, Eclipe (Spunlace/cellulosebasseret) eller bilaminat. Medlines afdækninger er

udviklet i samråd med læger og sygehuspersonale for at kunne tilpasses de specielle behov, som operationer kræver. Du finder afdækninger med integerede benposer, store og formbare væskeopsamlingsposer, integrerede slangeholdere lavet af velcro, store absorptionsområder og store størrelser. Medline anvender 3M's høje kvalitetstape på alle afdækningerne.

 

Vores katalog indeholder mere end 300 forskellige afdækninger indenfor 10 forskellige områder:

 • Generel kirurgi
 • Ortopædi
 • Extremitet
 • Artroskopi
 • Skuldre
 • Gynækologi
 • Urologi
 • Øre-Næse-Hals, Neuro
 • Kardiovaskulær
 • Pædiatri

Produktchef Lotta Hart, lotta.hart@mediplast.com 

 

Går der også hul i dine engangshandsker?

 

Så kunne det være fordi, kravene til styrken på Medicinske engangshandsker er faldet drastisk.

 

I standarden DS EN455-2 specificeres krav og testmetoder til Medicinske engangshandskers fysiske egenskaber. Helt præcist så omhandler

punkt 3 i DS EN455-2 krav til ”Force at break”, altså krav til handskestyrken før og efter accelereret aldring.

 

Kravene til handskestyrke er blevet revideret flere gange indenfor de sidste år, af hensyn til præcisering af kravene.

 

I DS EN 455-2:2000 var kravet til ”Force at break” før aldring 9 Newton og efter accelereret aldring 6 Newton. Accelereret aldring skulle foretages ved at udsætte handskerne for 70°C i 7 dage.

 

En ny udgave, nemlig DS EN 455-2:2009, ændrede kravet til undersøgelseshandsker lavet af nitril, så disse blot skulle leve op til kravet på

6 Newton efter almindelig lagerhenstand, som kravet til accelereret aldring. Så styrkekravene til latexhandsker blev reelt højere end til nitrilhandsker!

 

Det faldt ikke i god jord hos producenterne. Derfor har arbejdsgruppen under Den Europæiske Komité for Standardisering (CEN) igen ændret kravene, så nu er kravet til ”Force at break” efter aldring på 6 Newton for alle handskematerialer.

 

Dette sammenholdt med rålatexprisernes himmelfart kan betyde, at vi fremover bliver udsat for tyndere og svagere Medicinske engangshandsker, som stadig lever op til EN standardens krav.

 

Handske-arbejdsgruppen under CEN arbejder på en fremtidig klassificering af handsker, så handskebrugerne let via symboler på emballagen kan

vurdere de enkelte handskers beskyttelsesniveauer. Indtil da vil jeg varmt anbefale at man på hospitalerne vurderer de enkelte handskers

styrke, ved at læse information om ”Force at break” før og efter aldring på databladene.

 

Her finder du mere viden om de handsker vi leverer fra Mediplast ncnielsen.

 

Produktchef Dorthe Andresen, Infektionskontrol, dorthe.andresen@mediplast.com
 

Hvorfor Medicinske instrumenter bør plejes

 

Medicinske flergangsinstrumenter af stål, så som; peaner, nåleholdere, sakse og selvholdende retraktorer, bør smøres jævnligt.

 

Hvor metal gnider mod metal, som f.eks. i bokslåse, opstår der over tid slidkorrosion. Slidkorrosion er en tilstand hvor metaloverfladen er blevet nedbrudt, og hvor metal fra stålinstruments metalkerne kommer til syne. Hvor der er deciderede slidspor, er der sket en systematisk nedbrydning af metaloverfladen.

 

Metaller/metalioner der frigives fra instrumentkerner udgør ikke nogen direkte sundhedstrussel for patienterne. Truslen er indirekte! 

 1. De frie metalioner misfarver over tid øvrige metalinstrumenter, der medindgår i genbehandlingscyklussen. Efterhånden bliver det svært at vurdere om instrumenterne er rene p.g.a. misfarvningerne. På billedet vedhæftet er et eksempel på hvor synlige blodrester, i enheden µg blod, er for det blotte øje. Blod og væv, der er fastbrændt efter ineffektiv rengøring, desinfektion og sterilisation, kan let forvekslet med korrosion/rust.
  Netop derfor bør medicinske instrumenter se ud som den dag, de blev købt, selv efter utallige genbehandlinger.
   
 2. Korrosion resulterer i en ujævn instrumentoverflade hvilket skaber mulighed for at blod og vævsrester, og hermed mikrober og pyrogener, får godt fæste.
  Det sætter endnu højere krav til den genbehandlingscyklus og kontrol som instrumenterne skal gennemgå. Instrumenter med korrosion udskiftes med nye instrumenter, hvilket tynger en i forvejen trængt økonomi.
   
 3. Et medicinsk instrument er et vigtigt stykke værktøj. En træg saks er umulig at præcisionsklippe med, da den kraft, der skal beregnes til f.eks. et lille men yderst vigtigt klip, ikke kan beregnes. 

Medicinske instrumentsmøremidler, som f.eks. instrumentolie på spray, instrumentolie til manuel påføring, instrumentmælk til bad og instrumentmælk til brug i instrument opvaskedekontaminatorer, gør i mere eller mindre grad at friktionen mellem metaldele i instrumenterne nedsættes, at slidkorrosion forebygges, og at bevægeligheden opretholdes.

 

Mange danske sterilcentraler og sterilsektioner har indenfor de sidste 5 år fået forbedret den vandkvalitet og den maskinpark der indgår i de automatiske instrumentrengøringsprocesser. Der diskuteres herefter flere steder om det er nødvendigt at fortsætte med brugen af afspændingsmidler i instrument opvaskedekontaminatoren.

 

Til dette vil jeg blot indskyde at afspændingsmidler af høj kvalitet, som f.eks. deconex 64 Neutradry fra Borer Chemie, nedsætter tørretiden med op til 50% og har samtidig en smørende effekt på instrumenter, kurve og vaskeindsatse. Så der er en energibesparelse og en smøringseffekt at hente ved brug af afspændingsmiddel af høj kvalitet.

 

Hvis du vil vide mere om krav til instrumentolie, så finder du det i standarden DS 2451-13 Krav til genbehandling af steriliserbart medicinsk udstyr, punkt 14.12 afsnit b).

 

Det er ikke alle typer medicinske instrumenter og utensilier, der kan tåle instrumentolie eller afspændingsmiddel. Vær også opmærksom på evt. mikrobevækst ved bade. Efterspørg derfor retningslinjer for service og vedligehold af aktuelt instrument fra instrumentleverandøren. Ifølge EN ISO 17664 er producenter af medicinske instrumenter forpligtiget til at kunne levere disse. 


Kilder:
Laboratorieundersøgelser af instrumenter fra danske hospitaler,
Borer Chemie kemiingeniør vedr. afspændingsmidler og instrumentolie,
Fysik – læren om metalioner,
A-K-I ´s Røde brochure 2009,
DS 2451-13 2010, EN ISO 17664: 2004,
Pereg vedr. blods synlighed,
Egne opsamlede erfaringer.

 

Produktchef Dorthe Andresen, Infektionskontrol, dorthe.andresen@mediplast.com
 

NYHEDER inden for Øre-Næse-Hals 

 

Produktchef Mathias Holmgren, ØNH, mathias.holmgren@mediplast.com

 

 

Ny størrelse på metalsug

Det nye grå sug på 1,7mm ligger i størrelse  mellem det grønne og hvide. Det grå sug findes i længderne 70, 80 og 100mm.

 

 

 

 

 

Nyt sugehåndstykke til operationer

Nu kommer der et nyt sugehåndstykke som passer til alle metalsug, speciellt designet og ergonomisk til de lidt længerevarende  operationer. 
  

 

 

 

Et helt nyt sortiment af metalsug med ”oliventip” alias knopkanyle

Lige sug som kan bøjes til den ønskede form med specielt atraumatisk sugespids, og som kan anvendes til sugning eller skylning. Findes i 4 forskellige størrelser og i 3 forskellige længder. 

 

 

 

Næsesug

Vi udvider vores sortiment, med  en kortere og smidigere variant af vores næsesug. Disse findes i længden 10mm og i 4 forskellige størrelser.

 

 

 

 

 

Nyhed på det grønne og hvide metal sug

Vi har gemmem flere år fået ønsker fra dem, som ikke anvender sugehåndstykke, om at få en luer fatning som passer direkte til sugeslangen.

Nu er de her. Mediplast lancerer det klassiske hvide og grønne sug med en ny luerfatning som passer direkte ind i sugeslangen.  Både hvid 1,4 mm og grøn 2,0mm kommer i 3 forskelllige længder.

 

  

Alteco® LPS Adsorber - sikker og succesfuld behandling af patienter med svær gram negativ sepsis eller septisk chok

 

LPS adsorber betyder lipopolysaccharide adsorber og selektiv endotoxin (LPS) adsortion fra patientens blod er netop dette produkts funktion.

 

LPS er kendt for at inducere kraftig respons fra immun systemet medførende frigivelse af inflammatoriske mediatorer og nogen gange sepsis eller septisk chok.

 

Behandling med Alteco® LPS Adsorber har vist sig at reducere niveauet af LPS og sepsis markører som procalcitonin, TNF-alpha og interleukiner og samtidig forbedre patientens hæmodynamiske parametre. For patienter med septisk chok har hurtig reduktion af vasopressor behandling vist sig mulig.

 

Alteco® LPS Adsorber er et Klasse lla medical devise til ekstracorporal fjernelse af LPS fra blodet. Produktet indeholder ikke lægemidler eller toxiske komponenter.

 

Adsorberen bruges til hæmoperfusion og er meget simpel at sætte op og bruge. En blodpumpe til hæmoperfusion, slangesystem med standard dialyse connectorer og dialysekateter adgang, samt en air trap er det udstyr der er nødvendigt for at kunne gennemføre en behandling med Alteco® LPS Adsorber.

 

Produktspecialist Gitte Møller Nielsen, AN/IVA, gitte.moller.nielsen@mediplast.com
 

Flow Weave Plus karprotese - blodtæt uden impregnering og preclotting

 

Flow Weave Plus karprotese med og uden sideforgreninger er indikeret til rekonstruktion af thorax og abdominal aorta, særligt i tilfælde af stenose, aneurisme og dissektion.


Læs mere her!

 

Salgschef Jim Long, Thorax, jim.long@mediplast.com
 

 

 

 


 

Blødningen standser her!

 

QuikClot® den førende hæmostatiske forbinding, der standser blødning hurtigt og effektivt.

 • INGEN Varme
 • INGEN Biologiske materialer (INTET thrombin)
 • INGEN Organiske materialer  
 • INGEN Kontraindikationer
 • INGEN Risiko
 • INGEN Blanding
 • INGEN Måling
 • INGEN Optøning
 • INGEN Venten
 • INGEN Siveblødning 
 • INGEN Forblødning

Hvad er det aktive stof i en QuikClot® hæmostatisk forbinding?

Et naturligt forekommende inert mineral kaldet kaolin, som i århundrede har været kendt for at koagulere blod, og som ikke indeholder botaniske,animalske eller humane proteiner. Læs mere her!
 

Salgschef Jim Long, Thorax, jim.long@mediplast.com
 

Ny leverandør!

 

Mediplast ncnielsen A/S har overtaget salget af Heartware Assist Device i Danmark.

 

Heartware lvad er verdens mindste full-support lvad og vejer kun 140 gram. Pumpen leverer op til 10 L/min. Den seneste batteriteknologi giver 12 timers drift før ladning, og gør det muligt for patienter at føre en aktiv tilværelse.
 

Salgschef Jim Long, Thorax, jim.long@mediplast.com

  

ERBE lancerer vesselsealing-instrument ”BiCision”
 

Nu kan vi tilbyde vesselsealing-instrumentet ”BiCision” til VIO 300D. BiCision er et kombinationsinstrument, der både kan koagulere og skære.

 

BiCision findes i 3 længder; en til åben kirurgi på 20 cm, en til laparoskopiske indgreb på 35 cm og endelig findes en på 45 cm.

 

BiCision gør ERBEs VIO workstation komplet, da vi nu kan tilbyde alle de vigtige funktioner med ERBE el-kirurg, i én workstation.

 

Er I interesserede i at høre mere om BiCision, kan I kontakte os på info@mediplast.com
 

Produktchef Mette Strüwing, Kirurgi, mette.struwing@mediplast.com 

 

Slut med reservedele til el-kirurgi apparater fra ERBE, ICC’ere med serienummer Bxxx og Cxxx

 

Så er tiden kommet til ICC’ere med serienummer startende med B & C. Den 31. december 2012 udgår nogle reservedele til disse serienumre. Det betyder i praksis, at man fortsat kan få serviceret sin ICC’er og repareret den, hvis vi har mulighed for at skaffe reservedelene.

 

Det vil fortsat frem til 2019 være muligt at få reservedele til ICC’ere med serienumre startende med D, E & F.

 

Mere information kan fås ved at kontakte os på info@mediplast.com

 

Produktchef Mette Strüwing, Kirurgi, mette.struwing@mediplast.com 

 

 

Pincetter med vandafkøling
 

ERBE har også el-kirurgiske bipolære pincetter, der har indbygget ”skyllekanal”. Det betyder, at det er muligt at koagulere samtidig med, at vævet afkøles med vand. Pincetter, slangesæt og skyllemodul (EIP 2) fungerer sammen. ERBE anbefaler disse pincetter til bl.a. følgende områder:

 • Neurokirurgi
 • ENT
 • Andre områder der kræver minimal varmespredning fra pincetten.


   
 1. Forbindelse til skylleslange
 2. Forbindelse til skyllevæske
 3. Volumenkontrol

Billede af en hel arbejdsstation med el-kirurgi, argonbeamer, ERBEJET 2 og skyllemodul (EIP 2).

 

Mere information? Kontakt os på info@mediplast.com

 

Produktchef Mette Strüwing, Kirurgi, mette.struwing@mediplast.com

 

 

 

Hvis du i fremtiden ikke ønsker at modtage vores nyhedsbrev, skal

du blot afmelde det her.

 

Du kan til enhver tid tilmelde dig nyhedsbrevet igen her.

 

Telefon 43 44 40 00  

  Tilbage

   


Mediplast International
Mediplast Sverige
Mediplast Norge
Mediplast Finland
Mediplast GmBH
Mediplast BeNeLux BVMediplast A/S | Marielundvej 46E | DK-2730 Herlev | T +45 4344 4000 | F +45 4344 4005