Mediplast A/S | Marielundvej 46E | DK-2730 Herlev | T +45 4344 4000 | F +45 4344 4005
Home
Produkter
Om os...
Kontakt
Søg

 Tilbage  1. april 2014

Nyt fra Mediplast A/S april 2014 
 viden gør en forskel  Nyheder fra Mediplast A/S april 2014   

Mediplast udvider i Norden

 

Mediplast køber alle aktier i Kendan A/S, der er en førende virksomhed i Danmark inden for Anæstesi- - Intensiv & kirurgiske produkter. Kendan A/S har domicil i Lynge, nordvest for København og fokuserer på salg af distributionsprodukter. Selskabets største agenturer er Intersurgical Ltd. (Respiratory Products) Breas Medical AB (Respiratorer) og Rocialle (Custom made sæt).
Kendan A/S havde i 2013 en omsætning på ca. 70 millioner SEK. Overtagelsen finder sted den 25. marts 2014.

”Opkøbet af Kendan A/S er en del af vores nordiske vækststrategi, hvor vi ønsker at styrke vores position i Danmark inden for anæstesi-/intensivområdet, samtidig med, at vi udvider vores drift på operationsprodukter generelt”, siger Fredrik Arp, bestyrelsesformand for Mediplast AB.

”Vi etablerede Kendan i 1990 og har siden opbygget en stærk produktportefølje til det danske marked” siger Jan Bau og Søren Lindskov, tidligere ejere af Kendan A/S. ”Med henblik på at videreudvikle produktporteføljen og fortsætte vores vækst, har vi været på udkig efter en virksomhed, der kan hjælpe os med ambitionen om at forblive en af de førende leverandører til det danske marked inden for Anæstesi - Intensiv og kirurgiske produkter. At Mediplast har en nordisk organisation og klare ambitioner om vækst, har været meget afgørende for os”.

”Opkøbet af Kendan A/S passer meget fint ind i vores vision om at være et af de førende distributionsselskaber i Norden for leverancer til sundhedssektoren. De tidligere ejere, Jan Bau og Søren Lindskov, fortsætter i virksomheden, og vi er overbeviste om, at de vil tilføre en masse ny viden og erfaring”, siger administrerende direktør Lars-Erik Rydell, Mediplast AB.

Købet øger Mediplast’s omsætning til omkring 450 millioner SEK, og antallet af medarbejdere er nu mere end 120.

Om Mediplast
Mediplast sælger og distribuerer primært medicinsk udstyr til sundhedssektoren. Mediplast’s årlige omsætning er ca. 380 millioner SEK og har datterselskaber i hele Norden. Omsætningen fordeler sig på egenproducerede produkter samt distribution af leverandørprodukter. Mediplast er aktiv inden for fem hovedområder: Kirurgi, Thorax / Neuro, Sårpleje, Intensive Care og Øre-Næse-Hals. Mediplast har fabrikker i Italien, Danmark og Finland. Hovedkontor og lager ligger i Malmø. Mediplast ejes af RoosGruppen AB og Priveq Investment. For yderligere information se www.mediplast.com.

 

Hvilke handsker skal man anvende til håndtering af desinfektionsmidler!

 

Vi bliver mere og mere bevidste om, at de kemikalier, vi omgiver os med, kan udgøre en sundhedsrisiko for os selv og for miljøet. Desinfektionsmidler til brug på materialeoverflader er kemikalier, som flittigt bliver anvendt af mange sundhedsarbejdere i sundhedssektoren. Disse desinfektionsmidler/kemikalier er nødvendige, og derfor gælder det om at beskytte den enkelte bruger bedst muligt.

Hospitalet er en virksomhed med ansatte, og derfor skal hospitalet udarbejde skriftlige arbejdspladsvurderinger (APV), der hjælper med at finde og beskrive arbejdsmiljøproblemer samt komme med forslag til, hvordan disse arbejdsmiljøproblemer kan løses i konkrete arbejdspladsbrugsanvisninger.

Det er i Arbejdstilsynets AT-vejledning, at man kan læse om hvilke krav lovgivningen stiller til virksomhedernes arbejdspladsvurdering. Du finder mere info her på hjemmesiden her www.arbejdstilsynet.dk

De desinfektionsmidler, der anvendes på hospitaler, er alle biocider og reguleres henholdsvis under Biociddirektivet (BD) eller Det Medicinske Direktiv (MDD).

For (BD) desinfektionsmidler:
For desinfektionsmidler, der ikke er CE-mærket efter Det Medicinske Direktiv, gælder, at for disse midler skal arbejdspladsbrugsanvisningen udarbejdes med baggrund i sikkerhedsdatabladet for desinfektionsmidlet.

 

Er der i sikkerhedsdatabladet f.eks. nævnt S-sætninger med krav om handsker, så skal handskerne være testet for tæthed mod desinfektionsmidlets indhold af kemiske stoffer.

 

Handsker CE-mærket efter Direktivet for Personlige Værnemidler (EN374):

 

Et piktogram på handskeæsken med en rygende kemikaliekolbe, hvor bogstaverne under kolben henviser til de kemikalier, handsken er testet imod.
Eks.:

A: Alkohol (Methanol)
B: Acetone
C: Acetonitrile
 

Handsker CE-mærket efter Det Medicinske Direktiv (EN455):

 

Der er ingen krav til, at disse handsker skal være testet op mod kemikalier.
Flere producenter og/eller distributører vælger dog at få handskerne testet op mod de kemikalier, der anvendes som standard i sundhedssektoren.
Efterspørg derfor kemikalietests udført i henhold til EN374.

 

For (MDD) desinfektionsmidler:
Er desinfektionsmidler, der er reguleret og CE-mærket i henhold til Det Medicinske Direktiv. Her udarbejdes sikkerhedsvejledningen direkte af fabrikanten. Denne sikkerhedsvejledning har sit eget afsnit i brugervejledningen også kaldet Instruction for Use (IFU). F.eks. står der i brugervejledningen for:

Wet Wipe Disinfection Chlorine

- at kludene skal håndteres med vandtætte handsker i henhold til EN374-2.
(Handsker godkendt efter EN455-1 lever mere end op til dette krav).

 

Wet Wipe Disinfection Ethanol

- at kludene skal håndteres med kemikaliebestandige handsker testet i henhold til  EN374-3.

Producenter af desinfektionsmidler er derfor forpligtiget til at komme med baggrundsdata til udarbejdelse af arbejdspladsbrugsanvisning (sikkerhedsdatablade) eller direkte sikkerhedsanvisninger (IFU) afhængigt af, om desinfektionsmidlet hører under Biociddirektivet eller Det Medicinske Direktiv.

 

Produktchef Dorthe Andresen, dorthe.andresen@mediplast.com 

 

Steril glidegel OptiLube Active

 

Mediplast udvider sit sortiment af undersøgelsesgel med OptiLube Active; en steril gel i sprøjte, som indeholder 2 % Lidocain til lokal bedøvelse ved eksempelvis kateterisering.

 

Gelen fås i forfyldte sprøjter i to størrelser: 6 ml eller 11 ml.

 

Læs mere her!

 

Produktchef Lotta Hart, lotta.hart@mediplast.com

 

 

Bandage til et blodtomt felt - Esmark bind

 

Mediplast tilbyder nu bløde fleksible bandager i latex-fri gummi. Bindene bruges primært som årepresse under operation af ekstremiteterne.

 

Læs mere her!

 

Produktchef Anna Krusvar, anna.krusvar@mediplast.com

 

 

 

 

 

Sygeplejedage marts 2014

 

Mediplast har traditionen tro netop afholdt Sygeplejedage over 2 dage med deltagelse af 19 operationssygeplejersker fra hele landet. Kurset fokuserer på sikkerhed og kvalitet omkring udvalgte emner inden for infektionskontrol og sikkerhed på operationsgangen:

  • Brugen af og sikkerhed ved el-kirurgi
  • Personlig beskyttelse
  • Hvad du som sundhedsarbejder bør vide om engangshandsker
  • Hvordan beskytte sig mod luftbåren smitte
  • Lukkede sugesystemer
  • Hvordan påvirkes antal partikler i luften på operationsstuen af aktiviteter på stuen, materialevalg og ventilation

Ud over vores eget hold af dygtige og engagerede produktspecialister/-chefer havde vi igen i år fornøjelsen af to eksterne undervisere: 

  • Kommunikationstræner Vibeke Arensbak holdte et festligt indlæg om kommunikationens svære kunst og gav os et indblik i de mange forskellige personlighedstyper, samt hvordan vi lærer at forstå hinandens adfærdsmønstre.
     
  • Arbejdsmiljøkonsulent Torben Garbo (OUH) demonstrerede udfordringer ved patientlejring på operationslejer både i forhold til patientens positionering og personalets arbejdsstillinger og kom med gode råd og tips til forflytninger af patienter til og fra operationslejet. 
Vi gentager succesen i foråret 2015, så hold øje med vores hjemmeside, hvis du føler dig fristet til at deltage.

 

Udstillinger

 

Mediplast er i foråret repræsenteret ved FSSD (Foreningen af Sygeplejersker ansat ved Sterilcentraler i Danmark) årsmøde 27. - 28. maj 2014, som finder sted på Byggecentrum i Middelfart.

Vi står klar på standen til en snak og demonstration af de produkter, vi i år har valgt at medbringe: Wagner SteriSet instrumentcontainer med en nyudviklet bundventil, engangssterilemballage, hvor vi fokuserer på bakteriefiltration samt vore proteintests.

 

 

 

 

 

Telefon 43 44 40 00  

  Tilbage

   


Mediplast International
Mediplast Sverige
Mediplast Norge
Mediplast Finland
Mediplast GmBH
Mediplast BeNeLux BVMediplast A/S | Marielundvej 46E | DK-2730 Herlev | T +45 4344 4000 | F +45 4344 4005