Mediplast A/S | Marielundvej 46E | DK-2730 Herlev | T +45 4344 4000 | F +45 4344 4005
Home
Produkter
Om os...
Kontakt
Søg

 Tilbage  2. marts 2015

Nyt fra Mediplast Kendan A/S marts 2015 
 viden gør en forskel  Nyt fra Mediplast Kendan A/S marts 2015   

Mediplast Kendan A/S


Mediplast A/S overtog i marts 2014 Kendan A/S og i juli 2014 flyttede de to virksomheder sammen på Kendans adresse i Lynge. Kendan A/S er en førende virksomhed i Danmark inden for anæstesi-, intensiv- og kirurgiske produkter og fokuserer på salg af distributionsprodukter. Selskabets største agenturer er Intersurgical Ltd. (respiratoriske produkter) Breas Medical AB (respiratorer) og Rocialle (kundetilpassede sæt).

Med opkøbet af Kendan A/S har Mediplast A/S styrket sin position i Danmark inden for anæstesi-/intensivområdet, samt udvidet sin drift på operationsprodukter generelt. Opkøbet af Kendan A/S har passet fint ind i Mediplast A/S’ vision om at være et af de førende distributionsselskaber i Norden for leverancer til sundheds-sektoren.

Hidtil har de to firmaer fungeret som to separate virksomheder under samme tag, men fra 1. marts 2015 bliver Mediplast A/S og Kendan A/S juridisk lagt sammen under samme virksomhedsnummer.

 

Vores navn bliver fremover Mediplast Kendan A/S.


Vores telefon- og faxnumre forbliver de samme som i dag fra henholdsvis Mediplast A/S og Kendan A/S, og I kan kontakte os, som I plejer. Jeres henvendelser går i samme omstillingsbord, så måske bliver I betjent af en anden kundeservicemedarbejder end sædvanligt.

”Viden gør en forskel” er vores ”mission statement”, og vi vil rigtig gerne vise, at vi udlever det - tøv derfor ikke med at teste os.
 

5 forskellige blandingssæt

 

Mediplast har i takt med de øgede krav fra brugerne produceret 5 forskellige blandingssæt. Disse blandingssæt er fremstillet med det formål at give brugeren og patienten et helt lukket system og den højst mulige sikkerhed.

Med Spinning Spiros monteret i den ende, der forbindes til patienten, minimeres risikoen for eksponering af antibiotika under blanding og øvrig håndtering af medicinen.  Alt dette opnås uden at gøre forberedelsen til en kompliceret procedure med mange forskellige dele, der skal forbindes.

Vi har allerede forberedt det hele - se mere her!

Produktchef Morgan Kardell, morgan.kardell@mediplast.com

 

Information om Serres sugeposer og forlængerslanger

 

Produktionen af Serres sugeposer med 6 mm konnektor ophørte ved årsskiftet 2014-2015 og erstattes af en identisk pose med en 7,2 mm konnektor.

Overgangen sker gradvist, hvilket medfører, at vi leverer poser med 6 mm konnektorer, så længe lager haves. Læs mere her!

Serres sugeposer er et populært produkt og anvendes inden for rigtigt mange specialer; Operation, Dagkirurgi, Intensiv, Endoskopi, sengeafdelinger m.v., så den helt store udfordring i forhold til ændring af konnektoren er at afdække behovet for forlængerslange.

I Danmark er usterile forlængerslanger på rulle den helt store sællert, og specielt 7/10-dimensionen går fint og ubesværet på 6 mm konnektoren. Den går imidlertid meget vanskeligt på den nye 7,2 mm konnektor, hvorfor der fremadrettet skal konverteres til nye forlængerslanger og nye varenumre – og det er ud i alle kroge. Det kan godt give et par reaktioner, som vi naturligvis er klar til at tage hånd om. Læs mere her

 

Eksklusiv nordisk workshop - ERBE Cryo 2

 

Mediplast Kendan A/S inviterer til en helt unik workshop med præsentation af fryseteknikken til lungebiopsier ved én af udviklerne, Dr. Jürgen Hetzel.

Cryo 2 giver mulighed for optimale lungebiopsier, der er intakte og ikke brændte, hvilket giver patologerne hidtil usete muligheder for analyse.

 

Workshoppen er for læger og patologer og afholdes fredag den 17. april 2015. Se invitation og program til workshoppen her!

 

Produktchef Mette Strüwing, Kirurgi, mette.struwing@mediplast.com

 

Verdenskongres for Sterilisation 7. - 10. oktober 2015

 

WHFSS afholder i år den 16. verdenskongres. Kongressen er denne gang placeret i den franske by Lille, tæt på grænsen til Belgien.


Programmet er endnu ikke frigjort, men følgende emner vil blive behandlet:

  • Sterilisation
  • Hygiejne
  • Desinfektion
  • Endoskoper
  • Kvalitet
  • Kontrol af miljø
  • Operationsstuen

Bestyrelsen for WHFSS er markant blevet ændret siden sidste kongres. Det bliver spændende at se hvordan den nye bestyrelse vil inspirere os til fremtidens sterilarbejde.

Du kan læse mere om kongressen og holde øje med programmet på denne hjemmeside http://www.wfhss-lille2015.com/EN

Dorthe Andresen, Produktchef for Mediplast Sterilområde dorthe.andresen@mediplast.com 

 

Turbomaskiner skaber udfordringer

 

Når Sterilcentraler og Operationsafdelinger stiller krav om, at maskinparken der skal håndtere genbehandlingsprocesser endnu hurtigere, så får de det, når der skal indkøbes nye maskiner...i hvert fald på papiret!

For både Instrument Vaskedekontaminatorer og Dampautoklaver gælder, at det betyder meget for afdelingens kapacitet, at procesprogrammerne tager kortest mulig tid.

Kraftige højeffektive pumper og forvarmet vand, er parametre, maskin-leverandøren skruer på. Alt er fryd og gammen, viser resultatet af de typetests, der er lavet på maskinerne. Men i det øjeblik maskinerne bliver installeret på hospitaler, så kan situationen være en helt anden.

Er løsningen så at anvende præcis de produkter, der er blevet anvendt ved typetest af maskinen? Nej, for vandet (=kemi) må naturligvis leveres af hospitalet. Godset der skal køres i maskinerne, må være hospitalets forurenede og ofte ekstra tunge gods. Vakuumpumpens afkølingseffekt vil være afhængig af muligheden på hospitalet.

Der er eksempler på, at standardautoklave og turboautoklave på samme afdeling med ens dampforsyning, ens last og ens sterilemballage fik forskelligt slutresultat. Turboautoklaven formåede ikke at få godset tørt! Ved at justere turboautoklavens program kunne godset blive tørt. Den letteste justering var at justere på tørrefasens længde. Men det betød, at den samlede procestid faktisk blev længere end hos standardautoklaven!

Leverandørerne vil strække sig til det yderste for at give hospitalerne det, de vil have. Men måske tiden er kommet til at vise respekt for de fysiske loves begrænsninger!

Dorthe Andresen, Produktchef for Mediplast Sterilområde dorthe.andresen@mediplast.com
 

Piktogrammer - hvad betyder de?

 

På medicinske produkter øges løbende antallet af piktogrammer. Men hvad betyder de enkelte piktogrammer egentlig?!

Mediplast har udviklet en forklaringsliste til de oftest anvendte piktogrammer.

Du kan finde listen her med de hyppigt anvendte piktogrammer på medicinske produkter

 

Dorthe Andresen, Produktchef for Mediplast Sterilområde dorthe.andresen@mediplast.com
 

 

Hvis du i fremtiden ikke ønsker at modtage vores nyhedsbrev, skal
du blot afmelde det her.
 
Du kan til enhver tid tilmelde dig nyhedsbrevet igen her.

Telefon 43 44 40 00  

  Tilbage

   


Mediplast International
Mediplast Sverige
Mediplast Norge
Mediplast Finland
Mediplast GmBH
Mediplast BeNeLux BVMediplast A/S | Marielundvej 46E | DK-2730 Herlev | T +45 4344 4000 | F +45 4344 4005